vrijdag 24 februari 2017

Architectuur van 010 (op 22-02-2017)

Zodra je het Centraal station van Rotterdam (in 2014 geopend) uitloopt, sta je in een verrassend modern architectuur gebied. Reden om de sensor van de camera eens te belichten met architectuurbeelden van 010 (R’dam).
Op deze dag veel bijzondere gebouwen gefotografeerd, twee objecten zijn m.i. bijzonder:Gebouw Delftse Poort” en “De kubuswoningen”.
-        De Delftse Poort a.h. Weena tot 2009 het hoogste kantoorgebouw. Ontwerp (1991) is van  architect Abe Bonnema (1926 – 2001).
-        De kubusvormige paalwoningen en bedrijfsruimten staan bij de Blaak, gebouwd jaren ‘ 80. Ontwerp Piet Blom (1934 – 1999). Gekantelde kubussen op palen, paal- of boomwoningen genoemd en werd dus “Het Blaakse Bos”.
Een bijzonder detail van de dag, op de gevel van “De Delftse Port” stond een super groot affiche van Peter Lindbergh (fotograaf) voor een expositie in de Kunsthal, die was helaas maar tot 12-02-2017. We hebben deze Peter dus geen hand kunnen geven. Veel kijkplezier en tot het volgende foto-blog… vriefoto
Tip: Klik voor beeldvergrotingen op de foto's.


2 opmerkingen:

 1. Beste Vriefoto,
  Dank. Dit soort foto's lichten mijn hart altijd een beetje op, als oud-Rotterdammer. Ben er zelf ook verschillende keren rondgelopen met de camera. Wie van architectuurfotografie houdt kan in Rotterdam zijn hart ophalen.
  Maar ook voor anderen blijkt de stad steeds aantrekkelijker. Niet voor niets is het onlangs uitgeroepen tot "de hipste stad van Nederland".
  Vriendelijke groet,
  Adri

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Harry,
  Mooie opnames van Rotterdam. Er is veel mooie en bijzondere architectuur te bewonderen in mijn geboorte stad. Prachtige beelden.

  Groeten, Marco

  BeantwoordenVerwijderen